Várkonyi István

Általános Iskola

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ


Az iskola főbb jellemzői

 

Iskolánk Cegléd öt általános iskolájának egyike. Működését 1962 szeptemberében kezdte meg Széchenyi téri Általános Iskola néven.

Iskolánk közel 1000 tanulónevelését, oktatását látja el, 41 osztályban. A Széchenyi úton az 1-4., a Rákóczi úton pedig az 5-8. valamint az Örkényi úti tagintézményben 1-8. évfolyamosok tanulnak.

A tanórákra való felkészülésüket 20 napközis és 5 tanulószobai csoportban szakképzett pedagógusok irányítják, segítik. A napközis igényeket maradéktalanul ellátjuk az 1 - 4 évfolyamon úgy, hogy diákjaink osztályonként alkotnak egy - egy napközis csoportot. A tanulmányi munka elvégzése mellett számos személyiséget-, illetve koordinációs készséget fejlesztő programot szervezünk. Az átlagostól eltérő képességű diákjaink számára megfelelő létszám és igény szerint, korrepetálást biztosítunk, választhatnak 15 féle szakkör közül. Az első évfolyamon általában négy osztályt indítunk. Kettőben környezetvédelmi irányultságú képzés, továbbá egy matematika és egy idegen nyelvi (angol, német) tagozatos képzés folyik.

A matematika tagozatos osztályaink eredményessége, több évtizedes múltra és számos országos versenyeredményre tekint vissza. Az idegen nyelvi tagozaton tanulóink szintfelmérők, pályázatok, levelezős valamint egyéni tanulmányi versenyek és nyelvvizsgák alkalmával rendszeres visszajelzést kapnak tudásszintjükről. Az elért országos szintű tanulmányi versenyeredményeinkkel vetekszik a tartalmas közösségi élet, a sporteredmények, a gyalog - illetve kerékpártúrákon kialakult összetartozás érzésével.

 

Szelleméhez méltóan évről évre gyarapítjuk iskolai hagyományainkat, amelyek mindennapi munkánknak önálló, sajátos arculatot adnak a Várkonyi-est, a Palánta-est valamint a több száz gyereket megmozgató Táncgálák keretében. Felejthetetlen élményt nyújtanak, az iskolai Ki mit tud? küzdelmei, nem csoda tehát, hogy végzős diákjainkat szívesen fogadják a környező középiskolák bármelyikében.

 

Örkényi úti tagintézményünk kiváló eredményei alapján több alkalommal meghívást kapott az Országos Bábjátékos találkozóra, amelyen 2016-ban arany minősítést is szereztek.

 

Iskolánkban évek óta jól működik az Arizona program, melynek alapelve az egymás iránti tisztelet és egyéni felelősségérzet. A program célja annak biztosítása, hogy a tanár nyugodt körülmények között végezhesse munkáját és a tanulni akaró diákok jogait megvédje az órák normális menetét zavarókkal szemben.

 

Arra törekszünk, hogy belső tereink és külső környezetünk tiszta, esztétikus és otthonos legyen. 2007-től iskolánk büszkén viseli az ÖKOISKOLA címet, majd 2016-ban elnyertük az ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA rangját is, amit eddigi környezet- és természetvédelmi tevékenységünkkel és környezettudatos nevelésünkkel érdemeltünk ki.

 

Az elmúlt évben, 2016-ban elnyertük a Boldog Iskola címet is a program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.


Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk