Várkonyi István

Általános Iskola

DÖK


Diákönkormányzat

 

DÖK fórum 

2017. november 8-án 14 órától DÖK-fórumra vártuk iskolánk felső tagozatának diákönkormányzati vezetőit.

Lefor Gyula igazgatóhelyettes úr nagy lelkesedéssel várta a diákok kérdéseit. Minden osztály leadta előzetesen, írásban azokat a kérdéseket, melyekre válaszokat vártak az iskola vezetőségétől.

Érdeklődve hallgatták és jegyzetelték is a különféle témákban felmerülő válaszokat a jelenlévők, hogy mindent továbbítani tudjanak az osztályaiknak.

A kérdések, idén is főként az iskola épületével, udvarával, felújításokkal, tantermek, aula, ebédlő berendezéseivel, öko iskolai élettel és egyéb aktualitással kapcsolatosan merültek fel.

Érdeklődnek a diákok a környezetükben történő dolgok iránt, foglalkoztatja őket, hogy mi-mennyibe kerül, mire hogyan jut pénz, vagy az, hogy mikor lesz lehetőség felújításra és új eszközök vásárlására, korszerűsítésre. A jelenlévők őszintén osztották meg gondolataikat az iskolaudvarról és a szabad játszóterületek lehetőségéről.

Aktuális kérdésekre is kaptak válaszokat (pl. étkezés, a padok-székek, termek felújítása, az új épülő sportcentrumról - kosárcsarnokról-projektorokról és korszerűsítésről).

DÖK-fórumunk zárásaként néhány előremutató gondolatot osztottam meg a jelenlévőkkel az elkövetkezendő időszak novemberi-decemberi programjairól . Nagy örömömre szolgált,hogy mind a 17 osztály vezetője/helyettese képviseltette magát! Köszönöm Lefor Gyula ig.h. alapos válaszait, valamint minden diákképviselő részvételét.

írta: Csiszár Ágnes
DÖK patronáló tanár

 

Regionális diákparlamenten jártunk

 

A monori Művelődési Ház biztosította a helyszínét a Dél-Pest Megyei Regionális Diákparlamentnek, amelyet 2017. november 6-án, hétfőn délelőtt tartottak 52 delegált és kísérőik részére.

A ceglédi Várkonyi István Általános Iskolát Kis Olivér 8.a és Matetits Marcell 8.i osztályos tanulók képviselték, kísérő Fleckensteinné Horváth Melinda tanár.

A levezető elnök a regionális diákparlament elé terjesztette a regionális diákparlament ügyrendjét, amelyben az Országos Diáktanács (ODT) 2017. februári ülésén elfogadott 50 pontos ajánlást is összefoglalta.

A megyét képviselő ODT tag munkájának beszámolóját követően póttagot választottak a küldöttek, akik a megye közigazgatási területén működő önálló diákönkormányzattal rendelkező nevelési-oktatási intézmények (tagintézmények) képviseletét ellátva vesznek részt a szervezet munkájában.

 

DÖK tagjai fórumoztak a VÁRKONYIBAN

 

2016.november 9-én 14 órától DÖK-fórumra vártuk iskolánk felső tagozatának diákönkormányzati vezetőit. Bögös István igazgató úr nagy lelkesedéssel várta a diákok kérdéseit. Minden osztálynak volt lehetősége a kérdések összegyűjtésére , majd azok továbbítására a vezetőség felé. 

Érdeklődve hallgatták és jegyzetelték is a különféle témákban felmerülő válaszokat a jelenlévők, hogy mindent továbbítani tudjanak az osztályaiknak . 

Jó érzéssel hallgattam a kérdéseket, melyek idén is főként az iskola épületével, udvarával, felújításokkal, tantermek, aula, ebédlő berendezéseivel, öko iskolai élettel és egyéb aktualitással  kapcsolatosan merültek fel. 

Érdeklődnek a diákok a környezetükben történő dolgok iránt, foglalkoztatja őket, hogy mi-mennyibe kerül, mire hogyan jut pénz, vagy az , hogy mikor lesz lehetőség felújításra és új eszközök vásárlására,korszerűsítésre. 

Aktuális kérdésekre is válaszolt az igazgató úr (pl. étkezési szokások , ételadagok , a padok-székek, termek szépítése,felújítása , az új épülő sportcentrumról ). 

DÖK-fórumunk zárásaként néhány előremutató gondolatot osztottam meg a jelenlévőkkel az elkövetkezendő időszak novemberi programjairól : kiemelve a november 14-18. között megrendezésre kerülő Egészség hetet . 

Köszönöm Bögös István igazgató úrnak az alapos válaszokat , valamint minden diákképviselő részvételét. 

írta: Csiszár Ágnes
DÖK patronáló tanár

 


 

Fórumoztak a Várkonyi  DÖK tagjai

 

Hagyományainknak megfelelően 2015.november 19-én 14 órától DÖK-fórumra vártuk iskolánk felső tagozatának  diákönkormányzati vezetőit és helyetteseit. Nagy volt az érdeklődés: 27 diák valamint Bögös István igazgató úr és Mód Vilmos igazgatóhelyettes vett részt rendezvényünkön. Minden osztály 2-2 felelőse tolmácsolhatta kérdéseit Bögös István igazgató úr felé.

Nagy lelkesedéssel várták a diákok, hogy milyen választ kapnak majd az előzetesen jól átgondolt és pontosan megfogalmazott kérdéseikre, melyeket írásban adhattak le. Érdeklődve hallgatták igazgató úrtól a válaszokat, jegyzeteltek, hogy mindent továbbítani tudjanak az osztályaiknak is.

Nagyon jó érzéssel hallgattam a kérdéseket, melyek az iskola épületével, udvarával, felújításokkal, tantermek berendezéseivel, iskolai élettel és egyéb aktualitásokkal kapcsolatosan merültek fel.

Érdeklődnek a diákok a környezetükben történő dolgok iránt, foglalkoztatja őket, hogy mi-mennyibe kerül, mire hogyan lesz pénz, vagy az, hogy mennyire fontos figyelni berendezéseink állagának megóvására. Sokan kérdeztek rá tanórai és szünetekben történő dolgokra: evés, ivás, mobilhasználat, fegyelmezetlenség.

Aktuális kérdésekre is válaszolt az igazgató úr (pl.sulibox rongálás, étkezési gondok , suli-buli  rendezése, fordított nap, ügyelet az udvaron, peonzázás, hógolyózás, egyéb ötletek ).

DÖK-fórumunk zárásaként (1,5 óra múlva J ) néhány előremutató gondolatot osztottam meg a jelenlévőkkel, az elkövetkezendő időszakra vonatkoztatva (suli-buli, adventi rendezvények).

Köszönöm Bögös István igazgató úrnak az alapos és felkészült válaszokat, valamint minden diákképviselő részvételét.

írta: Csiszár Ágnes
DÖK patronáló tanár

 

Pest Megyei Diákparlamenten jártunk

 

A budapesti Városmajori Gimnázium biztosította a helyszínét a Pest Megyei Diákparlamentnek, amelyet 2014. október 15-én, szerda délután tartottak, a megye valamennyi általános, középiskolás és kollégiumi delegáltja részére.

Cegléd szinte valamennyi általános és középfokú intézményéből érkeztek diákok.

A megyei diákparlamenti ülés szervezését és lebonyolítását a KLIK Ceglédi Tankerülete látta el, együttműködve a város oktatási intézményeiből érkező segítő tanárokkal.

Fodor Gábor Pest Megyeközponti Tankerületi Igazgató köszöntötte a megjelent közel 150 tanulót és kísérőjüket, amelyben kiemelte, hogy a háromévente megszervezésre kerülő fórum kiváló lehetőség arra, hogy a tanulók megfogalmazzák azokat az aktuális problémákat, kérdéseket, amelyek a mai fiatalokat foglalkoztatják. 

Folytatásként a dabasi Múzsák Alapfokú Művészeti Iskolából Bozó Virág és a Vujicsics Tihamér Tipituli énekegyüttes növendékei ünnepi műsorukkal kedveskedtek a jelenlevőknek.

Elsőként három napirendi pont megtárgyalására került sor, ahol a tanulási tapasztalatok és lehetőségek, a diákönkormányzatok működési tapasztalatai, jogainak érvényesülése és az intézményi szinten megjelenő, de azt meghaladó jelentőségű kérdések körében hoztak határozati javaslatokat a delegáltak. A több órás program keretében többek közt szó volt a mindennapos testneveléshez szükséges eszközök, tornatermek igényére, a külföldi cserediákprogramok minél szélesebb körű lehetőségének a biztosítására, több pályázati lehetőség igényére, jobb infrastruktúra kialakítás.

Ezt követően az Országos Diákparlament delegáltjainak megválasztásához a jelöltek bemutatkozására, majd titkos szavazására került sor.  Az így megválasztott 34 fő képviseli megyénket a november 21 - 23 - a között Székesfehérváron, amely otthont ad a rendezvénynek. A diákparlament célja, hogy a tanulók megfogalmazzanak egy ajánlássort, a köznevelésért felelős minisztérium képviselőinek kérelmeikről és javaslataikról. 

 

2012. szeptember

A diákönkormányzat elnökének Pál Csillát választották meg a diákok. Sok sikert kívánunk a munkához.

 

2011. szeptember

A diákönkormányzat új patronáló tanára Kis Gyula lett. A diákönkormányzat új elnöke Szabó Gábor lett a 8.m osztályból, elnökhelyettese Nagy Bence a 8.m osztályból. Sok sikert kívánunk az éves teendőkhöz.
Az iskolabíróság rendszere határozatlan időre fel lett függesztve.

 

2011. Iskolabíróság SZMSZ változások

A teljes SZMSZ itt tölthető le.

 

2010. szeptember 


Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk