Várkonyi István

Általános Iskola

Hír, program

Projekttalálkozó Athénban

2010.10.21. 21:15 Rovat: Külkapcsolatok
Projekttalálkozó Athénban

Mit jelent a Comenius projekt? Eleinte még mi sem tudtuk igazán a választ.  Tanáraink biztatására mégis lelkesen belefogtunk. Ma már tudjuk, jól döntöttünk, hogy vállaltuk a plusz feladatokat.

  A pályázati kiírásnak megfelelően magyaros recepteket gyűjtöttünk, hazánk étkezési szokásairól írtunk beszámolót; plakátokat készítettünk; német és görög recepteket fordítottunk magyar nyelvre, majd az új tankonyhában el is készíthettük a finomabbnál finomabb étkeket. Aki még nem próbálta, el sem tudja képzelni, milyen jó hangulatban telnek ezek a „főződélutánok”!

  S a legnagyszerűbb dolog az egészben, hogy a projekttalálkozókon is részt vehetünk. Júliusban vendégül láttuk a mühldorfi és athéni partneriskolák diákjait, október elején viszont mi utazhattunk Athénba, hogy ismét együtt tölthessünk néhány napot. Vendéglátóink, a görög gyerekek és tanáraik sokfelé elkalauzoltak minket. Együtt hajóztunk a tengeren, etettük a sirályokat, megmártóztunk a hűs habokban, meghódítottuk az Akropoliszt, csodáltuk a kilátást, részesei lehettünk a parlament előtti őrségváltásnak. A végtelennek tűnő tenger látványa Poszeidón templomáról letekintve mindenkit ámulatba ejtett.

  Az iskolában tanítási órákon vehettünk részt. Mindenki érdeklődésének megfelelően választhatott az informatika, rajz, tánc, testnevelés és technika órák közül. A szünetekben labdajátékokat játszottunk. Kosárlabdában alul maradtunk, de fociban mi voltunk verhetetlenek. A főzés ezúttal sem maradhatott el. Az elkészített nemzeti specialitások a búcsúesten kerültek terítékre.

  E néhány nap alatt sok új barátság szövődött közöttünk. Megígértük egymásnak, hogy következő májusi találkozónkig interneten tartjuk a kapcsolatot. Addig is még sok feladat vár ránk, hogy a közösen megálmodott háromnyelvű szakácskönyvünk megjelenhessen.

 Köszönjük némettanárainknak , hogy mi is részesei lehetünk ennek az Európai Unió által támogatott projektnek! Sok új ismerettel és élménnyel lettünk gazdagabbak.

 

                   A Várkonyi István Általános Iskola 7.i osztályos tanulói

 

 

 

Értékelés: 0/0
Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Beiratkozási információk

Beiratkozási információk

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk