Várkonyi István

Általános Iskola

Hír, program

Kedves Szülők, Tanulóink, kedves Kollégáim!

2020.03.23. 14:50 Rovat: Főoldal TOP

Több mint egy hete tantermen kívüli digitális munkarendben zajlik minden iskolában a nevelés-oktatás. Akkor szembesültünk azzal, hogy olyan feladatot kell végrehajtanunk, olyan “jó gyakorlatot" kell kidolgoznunk, amire még nem volt példa; amit sem pedagógus, sem szülő és diák nem tapasztalt még meg.

Szinte csak kérdéseink voltak: hogyan is fog ez működni, hogyan tartjuk a kapcsolatot a gyerekekkel, miként magyaráz a tanár, hogyan értékel majd stb.?

 

Eltelt pár óra, talán egy nap is és az iskola nevelőtestülete “beindult", ötletelt, megosztott minden fellelhetőt, javasolt, megvitatott, elvetett, újat javasolt, elfogadott…

Közben már az új munkarend másnapján felvették az osztályfőnökök a kapcsolatot tanítványaikkal, volt aki tananyagot is küldött, de legalább biztatott, lelkesített! Öröm volt látni, hogy a sokat emlegetett hivatástudat él, működik, aktivizálódik mindenkinél!

Elkezdődött a platformok kialakítása: Google Classroom, Redmenta és Drive kiosztása, csoportok szervezése. Szükség volt egységes kommunikációs felületek kijelölésére, hiszen kaotikus lett volna, ha osztályonként, vagy akár tantárgyanként is különböző megoldásokkal kevernénk meg a gyerekeket, szülőket.

 

Nehezíti az online tanítás szervezését az is, hogy nem rendelkezik mindenki internet eléréssel és/vagy eszközzel, amivel tartani tudja a kapcsolatot a “digitális tanteremben", be tud kapcsolódni a tanulásba. Sikerült megtalálni a megoldást erre is!

 

Most kezdjük a második hetet és tudjuk, hogy nagyon sok hét, talán néhány hónap is előttünk áll ebben a munkarendben! Lehet, hogy még nem tökéletes a tananyag mennyiségének meghatározása, lehet, hogy döcög még a kommunikáció, lehet, hogy becsúszik néhány baki, de most van egy elsődleges feladatunk!

 

Az elsődleges feladatunk pedig az, hogy mi magunk is hozzájáruljunk a járvány terjedésének visszaszorításához, megállításához!

Ott és úgy kell tenni a dolgunkat, hogy szemünk előtt legyen minden pillanatban azoknak a példaadása, akik helytállnak a munkahelyükön, mert nélkülük megállna az élet, nem működnének azok a néha észrevehetetlen szolgáltatások, amelyeknek az értéke felértékelődik, de legalábbis mindenki számára láthatóvá, érzékelhetővé válik!

Tisztelet tehát az orvosoknak, ápolóknak gyógyszertári dolgozóknak, rendőröknek, katonáknak, tűzoltóknak, bolti dolgozóknak, a szemétszállítást szervező és végző dolgozóknak, fiataloknak, akik megértik, hogy segíteni kell az időseknek, az időseknek, akik megértik, hogy a saját érdekük hogy vigyázzanak magukra, mert csak akkor tudunk vigyázni rájuk! 

Tisztelet mindenkinek, aki otthon marad, megértve annak fontosságát és köszönet azoknak is akik önkéntesként segítenek mindenkinek, tettel, jó szóval, biztatással! 

Tisztelet és köszönet mindazoknak is, akik felhívják a figyelmet arra, hogy kiknek is tartozunk még köszönettel!

 

Nem utolsó sorban tisztelet és köszönet a “Várkonyis közösségnek" is, mert hihetetlen lelkesedéssel, szakmaisággal, lendülettel, energiával munkálkodik azon, teljesítsük a feladatunkat, helytálljunk ott, ahol nekünk helyt kell állni: nevelésben-oktatásban, közösségi összetartozásban!

 

Egyik vezető kollégám mondta a múlt héten, hogy ilyen hatalmas mértékű innováció még nem működött a magyar oktatási rendszerben, aminek a fejlesztése folyamatosan zajlik!

Valóban így van! 

Olyan nagyszabású ez a “projekt", hogy egyedül a pedagógusok ezt nem tudnák véghezvinni! Ehhez szükségesek: a fenntartó koordinálása, a szülők támogatása, áldozatvállalása, a tanítványaink együttműködése és a tanítók, tanárok szakmai megújulása hihetetlen munkája, hivatástudata!

Köszönöm tehát mindenkinek az első hét pozitív energiáit; hozzájárulását a közös siker eléréséhez és ahhoz, hogy a “Várkonyisnak lenni jó!" jelmondat újra és újra megtelik tartalommal!

 

Kérem Önöket kedves Szülők, kérlek Benneteket Gyerekek és Kollégák, hogy vigyázzatok magatokra, magunkra és egymásra! 

Biztassátok egymást, segítsetek abban, hogy minél könnyebben vészeljük át ezt a nagyon nehéz időszakot!

 

Mindannyiótoknak, szeretteiteknek kívánok nagyon jó egészséget!

 

Ne feledjétek: “Várkonyisnak lenni jó!" és most nagyon fontos, hogy “MARADJ OTTHON!".

 

https://www.youtube.com/watch?v=pFvR_pb9xXQ

 

2020. március 23.

 

Bögös István

intézményvezető

Értékelés: 4.83/6
Bethlen Gábor Alap

Eseménynaptár

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Akadálymentesített intézménykereső
(út a közzétételi listához)

Beiratkozási információk

Beiratkozási információk

Felíratkozás hírlevélre

Semmilyen kötöttséggel nem jár, bármikor leiratkozhat róla.

Felíratkozás hírlevélre

155

Határtalanul!

Bethlen Gábor Alap Családinfo - Együtt lenni jó Boldog iskola Tanulni élmény! Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap Adatkezelési tájékoztató

Régi honlapunk