65  66  67  68  69  70   

Városi megemlékezés

Cegléd város önkormányzata és a Várkonyi István Általános Iskola és Óvoda közösen rendezett megemlékezést az aradi vértanúk kivégzésének 160. évfordulója alkalmából.
A gyásznapon Tótin Lóránt alpolgármester és Milusné Józsa Márta, a Várkonyi István Általános Iskola és Óvoda igazgatója köszöntötte az emlékezőket.
Ezt követően dr. Felházi Sándor, ezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Karának dékánja idézte meg az aradi vértanúk alakjait, a szabadságharc neves és névtelen hőseit.
A Várkonyi István Általános Iskola és Óvoda diákjai emlékműsorral tisztelegtek a vértanúk előtt. Az 5.m, a 8.i és a 8.m osztály diákjai léptek fel. Felkészítő tanáraik Marosszéki Hajnalka és Gór Katalin voltak. A dekoráció Szabó Andrea tanárnő munkáját dicséri.
A megemlékezést koszorúzás zárta. Cegléd Város Önkormányzata, intézményeinek vezetői, pártok és civil szervezetek, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem képviselői róták le kegyeleteiket az emléktáblánál.

Iskolai megemlékezés

2009. október 5-én emlékeztünk meg az aradi vértanúk kivégzésének 160. évfordulójáról.
A műsorban az 5.m, a 8.i és a 8.m osztály diákjai léptek fel.
Az iskolai megemlékezés képei a kis képre kattintva lehet megtekinteni.

Szemétszedési akció

A Diákönkormányzat idén is megrendezte a hagyományos szemétszedési akcióját. Szeretettel vártunk minden tanulót és pedagógust az iskolából 2009. szeptember 25-én hétfőn a Gubody parkba délután 2 órára. Nagyon sokan vettek részt az akcióban.
Főként az 5. és 6. évfolyamoról érkezett sok tanulónk, de a 7. és 8. évfolyamból is voltak segítőink.

Mindenkinek köszönjük a segítséget.

EA SPORTS FIFA10 4v4 focikupa területi selejtező Kecskemét

2009. szeptember 12-én Kecskeméten volt a területi - regionális döntője a FIFA10 focikupának. Iskolánkból 3 csapattal vettünk részt ezen a versenyen.

A három csapat közül sajnos csak egy csapat - 7.i - jutott a budapesti nagy döntőbe, nekik gratulálunk, és sok sikert kívánunk! A döntő: Budapest 2009. 10. 10.

A csapatok: 7.m, 7.i, 8.a

Nyári felújítások

A nyári szünet ideje alatt került sor a nagyobb lélegzetű felújítási munkálatokra.
Az Örkényi úti Tagintézményben a vizesblokk, és egy tanterem újult meg. Az óvoda épületében a bejárati folyosó csempézését kollégák végezték el.
A Rákóczi úti épületben a fűtésrendszer került megújításra, valamint az öltözők vizesblokkjai csempeburkolattal újultak meg.
A Széchenyi úti épületben több tanterem megújult: a fsz. 5-ös terem teljes felújítás után megszépülve várja a 3.a osztály diákjait.
Az emelet 3-a, 4-es, 5-ös termekben a parketta helyreállításán kívül ablakjavítás, ablakcsere, valamint festés valósult meg.
A földszint 3-as teremben új fénycső armatúrák kerültek beszerelésre, mely után a festés is elkészült. A parketta csiszolását, lakkozását az itt tanító pedagógus vállalta fel.
A földszint 7-es, 8-as és az emelet 7-es, 8-as termekben a pvc burkolatot cseréltük ki.
A földszint 4-es terem papírbútorokkal lett felszerelve, így az 1.a osztály diákjai környezetbarát iskolapadban kezdhetik meg tanulmányaikat.
A tornatermi öltözők burkolása is megtörtént.
Megújultak a nyílászárók az em. 4-es tanteremben, a fejlesztő teremben és a földszinti folyosón.
A felsorolt felújítások forrását részben az önkormányzat, részben az eszközfejlesztési pályázat biztosítja.

Köszönet illeti az 1.i osztály szülői közösségét, akik a tanterem festésében parketta csiszolásában , lakkozásában nyújtottak segítséget.
Külön köszönet illeti a 6.i osztály szülői közösségét. Saját osztálytermük festésén kívül még egy terem felújítását vállalták, így tiszta, szép tanterem várta az 5. b osztály diákjait is.
Bízunk benne, hogy a szebb, tisztább környezet mindenkit arra ösztönöz, hogy megkíméljük, megbecsüljük a fáradtságos munkával létrehozott értékeket.


Iskolavezetés

2009. augusztus 31. Tanévnyitó ünnepély

A 2009/2010-es tanévben 105 kisdiák kezdte meg tanulmányait a Várkonyi István Általános Iskolában.
Őket köszöntöttük tanévnyitó ünnepélyünkön. Hagyomány, hogy a 8. évfolyamosok megajándékozzák újdonsült diáktársaikat: az osztályközösségek labdákat, a gyerekek egy-egy ceruzát kaptak ajándékba.

A műsort Wenczel Lajosné tanítónő állította össze.

Eredményes tanévet, jó munkát kívánunk mindenkinek!

Iskolavezetés

Ballagás

A ballagáson készült képeket a kis képre kattintva lehet megtekinteni.

 

Babanap

Babanapi képek megtekintéséhez kattints a képre.

 

Tanár és diák búcsúztató

Júniusban búcsúztak a nyolcadikos diákoktól a pedagógusok illetve a tanároktól a diákok. A képre kattintva lehet a galériát megnyitni.

 

Várkonyi hét - Környzetvédelmi és sportnap

A Környzetvédelmi és sportnapon készült képeket a fényképre kattintva lehet megtekinteni!