enaploemail
facebookgaléria

Fenntartható fejlődés

2018.02.20.
Pangea matematikaverseny
~
2018.02.22.
Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól 8. évfolyamon
~
2018.02.22.
Suli TV adása
~
2018.02.22.
Csengőszó program 3.
~
00292270
   1  2  3  4  5  6  7   

Adományokat gyűjtöttek a Várkonyisok

A Várkonyi István Általános Iskola alsó-, és felső-tagozatos osztályai összefogtak és bekapcsolódtak a Pontvelem és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös kezdeményezéséhez a „cipősdoboz” gyűjtéshez. Az akció célja, hogy rászoruló gyerekek részére ajándékokat jutasson karácsony alkalmából.

Mese-és prózamondó verseny

November 23-án, csütörtökön a Várkonyi István Általános Iskola alsó tagozatán Mese-és prózamondó verseny került megrendezésre, amely a következő eredménnyel zárult.

1.korcsoport
I.helyezett Fehér Jázmin (2.i)
II.helyezett Gubinszki Anna (2.t)
III.helyezett Pusztai Boglárka (2.i)

2.korcsopor
I. helyezett Gál Vanessza (4.i)
II.helyezett Márok Benedek (3.i)
III.helyezett Veres Stefánia (3.i)
IV. helyezett Demény Zsolt (4.i)

Búcsúzunk...

Óvónők látogatása az első osztályokban

November 16-án, csütörtökön délelőtt nyílt órákat tartott a Várkonyi István Általános Iskola az első osztályokban, ahová a város óvónőit hívták meg. A program iránt nagy volt az érdeklődés. Reggel Bögös István igazgató köszöntötte a vendégeket, majd a bemutató órákat tartó pedagógusok tartottak rövid tájékoztatót. A nyílt nap jó alkalmat biztosított arra, hogy a gyerekek találkozhassanak a régi óvónénikkel, megmutathassák, mennyit fejlődtek, illetve hogyan állják meg a helyüket az iskolában.

Cirkuszban jártak a Várkonyisok

November 16-án a Fővárosi Nagycirkuszban jártak az iskola diákjai. Az 5.c, 5.b, 5.a, és a 6.a osztályosok vonattal utaztak, majd gyalogosan érkeztek a Cirkuszhoz, ahol részt vettek egy cirkusztörténeti rendhagyó foglalkozáson, majd megtekintették a Csodagömb című cirkuszi karácsonyi műsort. A programot nagyon élvezték a gyerekek , mert elvarázsolta őket a cirkusz világa. 

A szervezést szeretnénk megköszönni: Kássáné Göndör Andrea Tanárnőnek az 5.c osztályfőnökének

Egészséges napok a Várkonyiban

A Várkonyi iskolában nagy hagyománya van a késő ősszel megrendezésre kerülő Egészséghétnek. Az Örökös Ökoiskola címet birtokló Váronyiban, különös hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód elsajátítására és gyakorlására.

 

A november 15-én kezdődő programok közül nagy népszerűségnek örvendett a „kajakuckó”, ahol az osztályok az első négy szünetben az egészséges táplálkozás elveit figyelembe véve készítettek italokat és ételeket, amelyet társaik számára kínáltak.

A délelőtt folyamán zsűri értékelte az ötletességet, az íz-világot és természetesen az egészségügyi szempontoknak való megfelelést. A diákok szintén szavazhattak arra, ami nekik a legjobban ízlett.

 

A program a „zöldség-gyümölcs” szobrászattal folytatódott.

Az osztályokból, ötfős csapatokat alkotó diákok és egy felnőtt segítségét igénybe véve különleges alkotások készültek a zöldségekből és gyümölcsökből, valamint meghirdetésre került a furcsa alakú zöldségek és gyümölcsök gyűjtése. Ezek is kiállításra kerültek a délután folyamán elkészülő „szobrokkal” együtt, amelyet szintén zsűri értékelt.

 

Az Egészséghét csütörtökön a sporttal folytatódott, ahol a tornateremben „Perdülj-fordulj” címmel a diákok állomásokon különféle ügyességi és erőnléti gyakorlatokat végezhettek jutalomért cserébe.

 

Mindannyian tudjuk, hogy a „nyugalom a hosszú élet titka”, erről gyakorlattal egybekötött foglalkozást tartott Tóth Etelka védőnő és Horgasné Balogh Ágnes iskolapszichológus.

 

Bátran kijelenthetjük, hogy mindenkinek hasznos időtöltést és jó szórakozást nyújtottak az „egészséges” programok. 

Versenyeztek a Várkonyisok

A Várkonyi István Általános Iskola 8.i osztályos tanulóinak két csapata képviselte iskolánkat a november 14-én, Budapesten megrendezésre kerülő gazdasági versenyen. 
A megmérettetés során a pénz világába kalauzolták el a diákokat, illetve gazdasági vonalon nyújtott általános tájékozottságot mindenkinek. 
A szóbeli fordulót megelőzte egy online teszt, ennek sikerességében a középmezőnyben végeztek a Várkonyisok. 
Felkészítő: Kássáné Göndör Andrea

Egészségünk kincs

Iskolánk alsó tagozatán hagyomány, hogy minden év novemberében „Egészségünk kincs” címmel programot szerveznek a gyerekeknek.

Céljuk a tanulók testi-lelki egészségének fejlesztése, az egészséges életmódra nevelés.

Az idei év jelmondata a következő volt: „Élj egészségesen – a jövő te vagy!”

Ennek jegyében a 3-4. évfolyamos tanulók az iskola folyosóin elhelyezett egészséggel kapcsolatos idézeteket gyűjthettek,  rejtvényt fejthettek meg. 

November 10-én, pénteken 13 órától pedig az osztályok 3 fős csapatai hallhattak projektoros vetítéssel  illusztrált előadást az egészséges életmódról, valamint feladatlap kitöltésével próbára tehették tudásukat az egészség témakörében.

 

A program keretében minden 3. és 4. osztály kapott gyümölcsöt. A  feladatmegoldásban jeleskedő tanulók jutalma is ez volt.

A programot szervező tanító néni, Kólya Mária bízik abban, hogy új és hasznos információkkal bővültek a gyerekek ismeretei, melyek nagy része beépül  majd a mindennapi életükbe.

Idegen nyelvi versenyen jártunk

2017. november 10-én a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola által meghirdetett körzeti idegen nyelvi versenyen vett részt iskolánk 24 diákja. A verseny két korcsoportban egyéni és csoportos kategóriában zajlott mindkét nyelven. Mindenki részt vett egy írásbeli fordulón, ahol kompetencia alapú tesztet kellet kitölteni. Ezt követően csapatoknak egy prezentációt kellett készíteni és előadni Power Point használatával, az egyéni versenyzőknek különböző témakörökről kellett szóban beszámolniuk, majd képleírás és szituációs gyakorlat várt rájuk.

Eredmények

Angol nyelv;                          

Csapat:

2. hely + különdíj       Kemenczés Dóra , Mari Zita, Panghi Barnabás, Stiller Máté      6.i

Egyéni:

2. hely + különdíj       Rossi Botond              8.i

4. hely                         Kovács Nikoletta       8.i

Német nyelv;                         

Csapat:

1. hely                         Báthori Kristóf, Juhász András, Nagy Márton, Szabó Viktor         8.i

2. hely                         Hajdú Lili, Nyíri Dorka, Pálfalvi Márton, Vámos Petra                   8.i

4. hely                         Antoni Benjámin, Tamás Balázs, Tamás Máté, Mótyán Kata          5.m

5. hely                         Balassa Boglárka, Konfár Dániel, Tóth Dániel, Varga István         5.i

Egyéni:

1. hely                         Rajta Adolf                8.m

2. hely                         Gál Bence                   8.m

2. hely + különdíj       Plangár Gábor            6. i

5. hely                         Kádár Bernát              6.i                                                                              

Gratulálunk minden versenyzőnek és a felkészítő tanároknak!

Zenélő óra a Várkonyiban

Október 27-én, pénteken az első órában rendhagyó zenélő órán vettek részt az alsó tagozatos gyerekek a Várkonyi István Általános Iskolában. Schubert népszerű dalait, dallamait szólaltatta meg Dóbiás Péter zenetanár és kísérete.

   1  2  3  4  5  6  7