enaploemail
facebookgaléria

Fenntartható fejlődés

2017.10.20.
Október 23. Nemzeti ünnep - megemlékezés
~
2017.10.26.
Suli TV adása
~
2017.10.26.
Vízi világ kiállítás - alsó tagozat
~
2017.10.26.
Ausztriai nyelvi tábor, szülői értekezlete
~
2017.10.27.
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap
~
2017.10.27.
I. Suli -buli az alsó tagozaton
~
2017.10.30.
Őszi - szünet ( október 30- november 3.)
~
00269320
   1  2  3  4  5  6  7   

Mély fájdalommal búcsúzunk....

Mély fájdalommal és megrendüléssel búcsúzunk kollégánktól, barátunktól Wolf Zsuzsanna tanárnőtől.

ÖKO-TÁBOR 2017.

Idei  ÖKO-táborunkat 2017. július 03-07-ig tartottuk 48 környezettudatos gyermek részvételével.

Hétfőn a Geréby Kúria és Lovasudvarban töltöttünk egy kellemes napot, ahol lovaskocsikáztunk, lovagoltunk, strandoltunk és játékos sportvetélkedőt tartottunk. Ebédre gulyáslevest és palacsintát szolgáltak fel nekünk. 

Kedden  Budapestre utaztunk.  Sétát tettünk a Kopaszi gáton,  délután megtekintettük az Országház csodálatos épületét.

Szerdán Szilvásváradra kirándultunk, ahol az erdei kisvasúttal felmentünk a Fátyol-vízesésig. Lefelé természetesen gyalog jöttünk, és közelről is megfigyelhettük a Szalajka-völgy csodálatos növény- és állatvilágát.

Csütörtökön Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban töltöttünk el egy felejthetetlen napot. Csónak túrát is tettünk, mely alatt megismerhettük a Tisza-tó rendkívül gazdag növény- és állatvilágát.

Pénteken, a tábor zárására a Kecskeméti Vackor Vár Erdei Iskolában került sor. Kiadós sétát tettünk a Nyíri erdőben, egy tapasztalt erdész vezetésével. Megismerhettük  a teknőkészítés és a kenyérsütés folyamatát, majd minden résztvevő elkészítette saját kenyerét J. A délután számháborúzással  és játékkal telt. A nagy melegben  elfogyasztottunk egy hűsítő jégkrémet és lezártuk az élményekben gazdag idei ÖKO tábort.

 

Gál Ildikó és Monori Anita táborszervezők

CEGLÉD – MÜHLDORF TALÁLKOZÓ

2017. július 17-én érkeztek hozzánk partneriskolánk tanulói Mühldorfból három pedagógus kíséretében. Négy napot töltöttek el nálunk közösen magyar diáktársaikkal. A gyerekek már nem voltak ismeretlenek egymás számára, hiszen a nyári találkozót  megelőzte egy őszi, Mühldorfban tett látogatás, így az érkezés napján ismerős arcokat köszönthettünk.

     Iskolánk tanárai és tanulói izgatottan és lelkesen készülődtek, hogy valóban emlékezetessé tehessék ezt a néhány napot. Programjaink között szerepelt városunkban tett közös séta, mely során vendégeink megismerhették Cegléd nevezetességeit. Lajosmizsén a Tanyacsárdában fogadtak bennünket gazdag programmal: lovasbemutatón, pusztai kocsikázáson és pusztaolimpián vehettünk részt. Az izgalmas délelőtti programot magyaros ízvilágot bemutató ebéddel zártuk. A délutánt Kecskemét hangulatos belvárosában töltöttük. Másnap Budapesten a Várnegyedben tett körsétánkat a Parlamentbe szervezett látogatással koronáztuk. Az utolsó nap a felhőtlen szórakozásé lett. Délelőtt a ceglédi Kalandpark kínálta lehetőségeket élvezhették a diákok. A pályák igazi kihívást és élményt jelentettek számukra. Ezen kívül többek között íjászattal és lövészettel ismerkedhetett meg az ekkorra már összekovácsolódott gyerekcsapat, valamint csónakázásra is volt bőven jelentkező.   Délután a Ceglédfürdő és Csúszdapark nyújtotta élményekkel lehettek gazdagabbak a résztvevők.

A hét tartalmas és újabb barátságokat létrehozó eseményeit egy hangulatos búcsúesttel zártuk. Iskolánk udvarán sok finomság mellett játékos feladatokkal vártuk vendégeinket. Természetesen nem maradhatott el a zene sem. A sport is mindig remek alkalmat nyújt a felhőtlen, vidám együttléthez. Az est zárásaként közösen megnéztük a Mühldorfban töltött napok és hét eseményeit megörökítő videó-összeállítást, majd eljött a búcsúzás pillanata. Vendégeink köszönetet mondtak a szívélyes fogadtatásért és a tartalmasan összeállított, élményekben gazdag programokért, majd a viszontlátás reményében köszöntek el tőlünk.

     Köszönjük az iskolavezetés, kollégáink, tanulóink és szüleik segítségét, melyet partneriskolánk vendéglátásában, a program szervezésében s  mindezek sikeres lebonyolításában nyújtottak.

A Várkonyi iskola  nyelvi munkaközösségének német szakos tanárai               

 

 

 

 

Médiatáborban járt a Suli TV-s csapatunk

A Várkonyi Suli Tv stábjának 3 tagja, Kozma Gergő és Balogh Bálint 7.m, valamint Kis Olivér 7.a osztályos tanulók július2-6-ig médiatáborban vettek részt Zánkán. A tanulók önköltségét és a buszköltséget a Ceglédi Tankerületi Központ finanszírozta. A tábor 4 napja alatt a gyerekek szakmai ismeretekben gazdagodtak, sokat fejlődtek és tapasztaltak, a tábor több programjáról is forgattak kisfilmet. A tábor szakmai vezetői Szabó Eszter Judit főszerkesztő és Bertók T. László riporter voltak, akik a stábtagokat folyamatos odafigyeléssel és szakmai tanácsokkal segítették. A forgatások és a folyamatos munka mellett a gyerekeknek szórakozásra is volt lehetőségük, sárkányhajóztak, sétahajóztak, fürödtek a Balatonban, éjszakai Bátorságpróbán vettünk részt velük és bementek a Kalandparkba is. A médiásokat meglátogatta az Iskolapad, valamint a Balatoni nyár című műsorok stábja is. Hatalmas élmény volt a gyerekek számára, amikor Herczegh Anita asszony, Áder János köztársasági elnök felesége jött a táborba és hozzájárult ahhoz, hogy az egyik gyerekstáb interjút készítsen vele. Gergő beszállhatott forgatni az Anita Asszonyt kísérő motorcsónakba a nagy tévécsatornák képviselőivel, Bálint remek és színvonalas videókat vágott össze, Olivér pedig kitűnő riportokat készített, igazi csapatmunka volt. A gyerekstábok által készített videókat folyamatosan töltik fel az Erzsébet Táborok honlapjára, illetve facebook oldalára. A Várkonyi stábja a III. stáb volt, az ő videójaikat ezen a néven láthatjátok. Nagyon hasznos, élményekben, tapasztalatokban gazdag 4 napot töltöttünk Zánkán az Erzsébet-táborban, nagyon büszke vagyok a gyerekekre, remek munkát végeztek. Köszönet Hornyikné Takács Krisztinának is, aki ugyan nem tudott ott lenni a gyerekekkel, de a tudást Ő adta a kezükbe.

Balogh Judit kísérő pedagógus

Tanévzáró ünnepély 2017.

A tanévzáró ünnepségre, június 22-én került sor a Várkonyi István Általános Iskolában, a Rákóczi úti épület udvarán.

 
 Az ünnepségre a 3. évfolyamosok készültek tanévzáró műsorral, majd Bögös István igazgató bezárta a 2016/2017-es tanévet, mindenkinek jó pihenést, feltöltődést kívánt. Az ünnepségen nevelőtestületi dicséretek kiosztásra is sor került, azon tanulók számára, akik magatartásukkal, szorgalmukkal, tanulmányi eredményükkel, közösségi munkájukkal és kiemelkedő sportteljesítményükkel példát mutattak diáktársaiknak. Igazgató úr búcsúzott a nyugdíjba vonuló kollégáktól, valamint a Szülői Munkaközösség vezetésével karöltve 2017-ben is átadásra került a „Várkonyi gyűrű”, amelyet Hornyikné Takács Krisztina tanárnő vehetett át, a tantestület titkos szavazata alapján. A tanulók a bizonyítványokat az osztálytermekben vehették át, majd hivatalosan is megkezdődött a VAKÁCIÓ! 
Fotó: Fleckensteinné Horváth Melinda

Ballagás 2017.

A Várkonyi István Általános Iskolában június 16-én, pénteken a késő délutáni órákban tartották a ballagási ünnepséget. Négy osztályteremben gyülekeztek a 8.a, 8.b, 8.i és 8.m osztályos diákok, ahol a virágok átadása, majd az osztályfőnökök elköszönő szavai után a szépen feldíszített intézményt körbejárva búcsúztak az általános iskolai évektől. A hagyományokat tartva a nyolcadikos osztályok egy-egy szalagot kötöttek az iskola zászlajára, az összetartozás és az emlékezés jelképeként. A végzősök egy-egy léggömböt is útjára bocsátottak ezzel is elköszöntek az elmúlt évektől. A nyolcadik osztályosoktól Bögös István igazgató is búcsúzott, majd nevelőtestületi dicséreteket adott át azon tanulók számára, akik magatartásukkal, szorgalmukkal, tanulmányi eredményükkel, közösségi munkájukkal és kiemelkedő sportteljesítményükkel példát mutattak diáktársaiknak. 8. a osztályból: Czinege Viktória, Kottes Péter 8.b osztályból: Holló Szimonetta 8.i osztályból: Kássa Dávid , Klein Dorina, Kocsis Kamilla, Nyújtó Nelli, Szlovák Boglárka, Zanathy Alíz 8. m osztályból: Ádori Orsolya, Hornyik Orsolya, Kovács Roland, Vasas Virág Valamint a SULI-TV stábja kiemelkedő munkájukért. Az ünnepség zárásaként a végzős tanulók az osztálytermeikbe vonultak vissza, hogy elköszönjenek.

A tanévzáró ünnepély időpontja: 2017. június 22., 18.00 óra.

Szünet előtti utolsó tanítási nap a Várkonyiban

Itt a tanév vége, a Várkonyis végzősök a hagyományokat tartva az utolsó napon babáknak öltözve szórakoztatták az iskola alsós és felsős diákjait. Persze a „babákra” és osztályfőnökeikre is próba várt, amelynél ügyességüket, gyorsaságukat, kreativitásukat is megmutathatták. A babanappal párhuzamosan az iskolai sportpályán évfolyamonkénti focimeccsek zajlottak, amelyek a tanár-diák erőpróbával zárultak.

Búcsúztak a diákok és a tanárok

A Várkonyi iskolában hagyománya van már, hogy az utolsó héten a 8. évfolyamos diákok különböző műsorokkal, apró ajándékokkal búcsúznak az őket tanítóktól. Így történt ez június-14-én, szerdán is. Az ünnepi délutánt a diákok, majd a tanárok búcsúja követte, hiszen a pedagógusok játékos vetélkedővel készültek a nyolcadik évfolyamosok részére, ahol megmutathatták, hogy milyen ismeretségre és tájékozottságra tettek szert az elmúlt évek alatt. A jó hangulatú program a búcsúzó osztályok megvendégelésével, majd szerenádozással zárult.

Jutalomstrandoláson voltak a Várkonyisok!

A Várkonyi iskola 5. és 6. évfolyamából az a és b osztályaiból 30 fő az éves környezetvédelmi munkájuk jutalmául strandolni mehetett a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontba. A gyerekek nagyon élvezték a jó időt és klassz strandot. 
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a fürdőnek, hogy ingyenesen lehetőséget biztosított a jutalomstrandoláshoz!

Klein Dorina Magyarország JÓ TANULÓJA - JÓ SPORTOLÓJA

A Várkonyi István Általános Iskola végzős tanulója, Klein Dorina
Magyarország JÓ TANULÓJA - JÓ SPORTOLÓJA címet vehetett át.

Gratulálunk!

   1  2  3  4  5  6  7