1  2  3  4  5  6  7   

Operatőri képzés a Várkonyiban

2017.10.05-én folytatódott a Suli tv új tagjainak képzése. Most a vágók mellett szerepet kaptak a kamerázással foglalkozni kívánó gyerekek is. A kamera használat fortélyait Kozma Gergő 8.m osztályos diák mutatta meg a kisebbeknek. Türelmesen magyarázta a kameraállvány összeszerelését, a kamera működését, beállításait a fiatalabb társainak. A foglalkozás végén terepgyakorlatra vitte tanítványait a Gubody Parkba, ahol a szép felvételek készítésének technikáját mutatta meg a gyerekeknek. Gergő a tapasztalatait is megosztotta, így reméljük az új operatőrök sok új ismerettel gazdagodtak a mai napon.

Köszönjük neked Gergő!

III. helyezett a Várkonyi

Városi 3. korcsoportos labdarúgó bajnokság
2017. október 3-án került megrendezésre a Református iskolában.
A Várkonyi iskola csapata:
2 győzelem 
2 vereség 
4 rúgott, 4 kapott gól

Ezzel az eredménnyel a Várkonyisok 3. helyezést értek el. 
Folytatás tavasszal.

Pintér István testnevelő

 

Sportnapon az 1.f osztály

A Várkonyi István Általános Iskola 1.f osztálya a szeptember 29-ei sportnapon ellátogatott a SPORTMÚZEUMBA is.

Vincze Hanna második lett a Motard IMR 90 Junior kategóriában

A Várkonyi iskola tanulója Hanna Viktória Vincze a 220 Volt H-Moto Team ifjú reménysége remekelt a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szlovákiai versenyhétvégéjén Felsőhosszúfaluban. Remek teljesítményt nyújtott és másodikként ért a célba.

Gratulálunk!

Forrás: https://csajokamotoron.hu/magazin/esemenyek/csajok-a-palyan/5885-vincze-hanna-masodik-lett-a-motard-imr-90-junior-kategoriaban-hetvegen

Közös énekléssel emlékeztek

A Várkony iskola 1-2.évfolyamosai hagyományosan közös énekléssel, körjátékozással emlékeztek meg a zene világnapjáról. 
Október 2-án, a 4. órában minden osztály készült egy kis zenés produkcióval, amelyet a többieknek adtak elő. A megemlékezést jó hangulatú közös énekléssel zárták.
Felső tagozaton ezen alkalomból rádiós megemlékezést tartottak.

Sportoltak a Várkonyisok

A Várkonyi István Általános Iskola is csatlakozott a "Mozdulj te is Európával és a ceglédi élsportolókkal!” jelmondattal tartott sportnaphoz, amelynek célja az egészséges életmód népszerűsítése. A rendezvény megnyitójára szeptember 29-én, reggel 9 órakor került sor a Gál József Sportcsarnok előtti területen és a Gubody-parkban. A sportbemutatók megtekintését követően számtalan helyszínen biztosítottak különböző sportolási lehetőségeket az iskoláknak, amelyekhez a Vákronyisok is örömmel csatlakoztak.

"Vágóképzés" a Várkonyiban

Suli tv - sek vágóképzésen vettek részt, péntek délután. A képzést Balogh Bálint 8.m osztályos diák tartotta a kisebbeknek. A programot és működését mutatta, be , majd pedig a megszerzett tudást gyakorlatban is kipróbálhatták a kisebbek. A tanár úr a végére nagyon elfáradt és elismerte, hogy igen fárasztó munka a tanítás. Köszönjük Bálint!

 

Hornyikné Takács Krisztina 

tanárnő

Szakmai fesztiválon jártak a Várkonyisok

A Várkonyi István Általános Iskola nyolcadikos diákjai szakmai napon vettek részt a Cegléd és Térsége Ipartestület szervezésében megrendezésre kerülő Szakmai Fesztiválon.

Szeptember 28-án, csütörtökön reggel több helyszínen ismerkedhettek az asztalos, kőműves, ács, cukrász, esztergályos, varró, fodrász, villanyszerelő, masszőr szakmákkal a diákok. A látványban és élményekben gazdag program növelte a tájékozottságot és mindenképp segíti a továbbtanulási irány kiválasztását.

Úszni tanultak a Várkonyisok

Szeptember első napjaiban elkezdődött a Várkonyi iskola 3. évfolyamos tanulóinak úszásoktatása. Több mint 100 tanuló járt három héten át nagy lelkesedéssel a Városi Sportuszodába. Jó volt látni, hogy a zord időjárás ellenére a gyerekek imádtak jönni az oktatásra. Minden osztályról elmondható, hogy eredményesen zárta az oktatást, a vízbiztonság mellett sokan nagyon szépen megtanultak két úszásnemben is úszni. Kissné Kardos Zsuzsa testnevelő

Autómentes napon jártak a 2.t osztályosok

Szeptember 22-én a Várkonyi iskola 2.t osztálya részt vett a városi autómentes nap eseményein. Láttak kutyás bemutatót, volt ujjlenyomat vétel,színezős feladatok,tesztek és kiállítás, amelyen nagyon jól érezték magukat. Az autómentes nap célja, hogy az önkormányzatot a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére ösztönözze felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra a környezetbarát városi közlekedés előnyeire kerékpáros, gyalogos közlekedésfejlesztés szükségességére továbbá más megvilágításban, autómentesen mutassa meg a városközpontot, vagy annak egy részét.

   1  2  3  4  5  6  7