enaploemail
facebookgaléria

Fenntartható fejlődés

2017.10.20.
Október 23. Nemzeti ünnep - megemlékezés
~
2017.10.26.
Suli TV adása
~
2017.10.26.
Vízi világ kiállítás - alsó tagozat
~
2017.10.26.
Ausztriai nyelvi tábor, szülői értekezlete
~
2017.10.27.
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap
~
2017.10.27.
I. Suli -buli az alsó tagozaton
~
2017.10.30.
Őszi - szünet ( október 30- november 3.)
~
00269320
   1  2  3  4  5  6   

Vincze Hanna II helyezett!

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a szlovákiai Felsőhosszúfaluban a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságának utolsó előtti fordulóját.

A Várkonyi iskola tanulója, Vincze Viktória Hanna (5.i osztályos) 2.helyezést ért el a versenyen.
Eredményéhez gratulálunk!

Hajdú Lili II helyezett

A Várkonyi iskola tanulója, Hajdú Lili (8.i osztály) az Egerben megrendezésre kerülő judo emlékversenyen II. helyezést ért el szeptember 16-án.
Gratulálunk!

Szemétszedésen jártak a Várkonyisok

A Várkonyi iskola az idén is csatlakozott a "TeSzedd" akcióhoz.

Alsó tagozaton a 3-4. évfolyam környezetvédős osztályaiból, közel 120 gyerek dolgozott lelkesen az iskola környékének megtisztításán.

A felső tagozatosok közel150 résztvevővel, szintén az iskola környékét és a Gubody parkot tették rendbe. Sőt a nyolcadikos matematika tagozatos osztály a Gerje parton szedték össze a szemetet.  A zöldterületek szebbé, tisztábbá tétele mellett vitathatatlan értéke, hogy a tanulókban erősíti a környezettudatosságot, a felelősség vállalást a környezetünk iránt.A felső tagozatosok közel150 résztvevővel, szintén az iskola környékét és a Gubody parkot tették rendbe. Sőt a nyolcadikos matematika tagozatos osztály a Gerje parton is össze szedték a szemetet. A zöldterületek szebbé, tisztábbá tétele mellett vitathatatlan értéke, hogy a tanulókban erősíti a környezettudatosságot, a felelősség vállalást a környezetünk iránt.

Kirándultak az 1.i osztályosok

A Várkonyi István Általános Iskola 1.i osztálya első kirándulásán vett részt Ági nénivel és Netti nénivel Csemőben, a Csuda Csikó tanyán.

A Csuda Csikó tanyán számos program várta a kis csapatot. Lovagolhattak, bátorság próbán vehettek részt a fajátszóteren. A tanyán igazi jurtában és földházakban ejtőzhettek a gyerekek sőt még a nagy dombon is szaladgálhattak. Igazi családias hangulat, békés környezet, friss levegő vette körül a gyerekeket, akik a nap során igazi osztállyá kovácsolódtak össze.

Schirilla Györggyel futottak a Várkonyisok

 Schirilla György, a magyar szupermaratonista, hosszútávúszó és kerékpárversenyző látogatott el a nagy térségi futóprogram keretében Ceglédre, ahol a Várkonyi István Általános Iskola diákjai is örömmel kísérték a „városfutó” programján.

Szeptember 14-e, reggelén rövid bemelegítést követően a Várkonyi iskola alsó és felső tagozatosainak egy-egy csoportja és Turjányi Tamás testnevelő mintegy 8 kilométeres távon futottak és kísérték Schirilla Györgyöt. A lelkes csoport kellemesen elfáradva, jó élményekkel tért vissza az iskolába.

„Erdei iskolában járt a 4.a osztály”

2017. szeptember 07-08-ig a Várkonyi iskola 4. a osztályos tanulói a Vackor Vár Erdei Iskolában jártak.

Csütörtökön a szállás elfoglalása után tanösvény túrán ismerkedtek meg a Nyíri erdő csodálatos élővilágával. Elsajátították az íjászat és a légfegyver lövészet alapjait, valamint csatakeresztet dobtak. Mivel délután esett az eső, a szabadtéri program helyett megtekintették a vadászati kiállítást és trófeagyűjteményt. Éjszaka mindenki teljesítette a bátorság próbát.
Megértették, hogy nem az a legfontosabb, milyen gyorsan érnek célba, hanem az, hogy minden körülmények között együtt maradjon a csapat! Bátorságból és összetartásból kiválóra vizsgáztak a gyerekek. Pénteken megismerhették a teknőkészítés és a kenyérsütés folyamatát, majd minden résztvevő elkészítette saját kenyerét. Amíg a kenyerek sültek,a gyerekek bepillantást nyertek az erdészek munkájába. Közkívánatra nem maradhatott el a számháború sem. Ismét izgalmas, programokban gazdag 2 napot töltöttek el a gyerekek a Vackor Várban és sok új ismerettel gazdagodtak. 
Nagy örömünkre iskolánk volt diákja, Kaczúr Kristóf is elkísért bennünket.

Gál Ildikó és Zakarné Kökény Ágnes tanító nénik

Csibe nap a Várkonyiban - 2017

Hagyomány a Várkonyi István Általános Iskolában, hogy az első héten a kis elsősöket „csibeavatás” várja.
A csibe nap célja, hogy az elsősök minél könnyebben megbarátkozzanak az iskolával, megismerjék diáktársaikat és a tanító néniket is.
A másodikosok segítségével játékos próbákat kell teljesíteniük, például: puzzle kirakás, kukoricamorzsolás, tyúklépésben sétálás.
A feladatok elvégzése után a fogadalom szövegének elmondásával ők is "Várkonyisokká" válnak.

Búcsúzunk...

Mély fájdalommal és megrendüléssel búcsúzunk kollégánktól, barátunktól

Kégli Józsefné Mészáros Klára tanárnőtől. 

Tanévnyitó a Várkonyiban

2017. szeptember 1-jén, reggel nyolc órakor Bögös István igazgató örömmel köszöntötte a diákokat, szülőket, kollégákat és vendégeket a Várkonyi István Általános Iskola tanévnyitó ünnepélyén. Kiemelte, hogy ezen a napon az elsősöké a főszerep, akiket külön üdvözölt.

A 2017-2018-as tanévnyitón ismét örömteli eseményről számolt be, a nyáron az alsó tagozatos épület udvarán újabb térkövezéssel tették komfortosabbá a teret és a felújítás tovább folytatódik. A felső tagozaton egy új osztálytermet alakítottak ki, teljesen új berendezéssel.

Az idei tanévben nagy büszkeség számunkra, hogy öt első osztály és nyolc új kolléga kezdi meg az évet, valamint kiemelte, hogy Örökös Boldog Iskola címet is elnyerte a Várkonyi– mondta Bögös István.

Az ünnepségen verset mondtak a második és első osztályos tanulók, majd a hagyományokat tartva a felsőbb évfolyamosok megajándékozták az elsősöket.

A tanévnyitót követően minden osztály elfoglalta a saját termét, amelyet a tanító nénik és tanárok már napok óta nagy gonddal díszítettek. A becsöngetést követően, pedig kezdetét vette a tanítási év. 

Megérkeztek a tankönyvek

Augusztus 15-én délelőtt megérkeztek a tankönyvek a Várkonyi István Általános Iskolába, amelyet rendszereztek.
Köszönet a segítőknek!

   1  2  3  4  5  6