1  2  3  4  5  6   

Bozsik fesztiválon jártak a Várkonyisok

2017. október 17-én iskolánk tanulói (3. és 4. korcsoportos lányok és fiúk) Intézményi Bozsik labdarúgó fesztiválon vettek részt a CVSE sporttelepén. Az eseményen csak amatőr sportolók szerepelhettek, az ilyen tornák célja a labdarúgás népszerűsítése és játéklehetőség biztosítása. A tanulók az év során többször szerepelhetnek ilyen fesztiválokon, ők jutalmul Bozsikos ajándékokat (érem, oklevél, kisebb ajándékok), a résztvevő iskolák sportszer jutalmat kapnak majd a tanév végén.

Pintér István testnevelő

Bemutató órák a Várkonyiban

Őszi Pedagógiai Napok keretében, mint bázisintézmény a Várkonyi István Általános Iskola vállalta a programokban való részvételt. Október 16-án hétfőn Harsányi Beáta tanítónő tartott bemutató órát „Boldogságóra” címmel (fotóinkon). Folytatáskén október 17-én, kedden Lefor Gyula igazgatóhelyettes az „Arizóna program bevezetésének lépései” címmel tartott előadást az érdeklődő kollégák részére.

Székelyudvarhelyi diákok látogattak el a Várkonyiba

A ceglédi Várkonyi István Általános Iskola 51 diákja és 6 pedagógusa még 2017. május elején Erdélyben járt a „Határtalanul „ tanulmányi kirándulás keretében.

 A tavaszi utazás harmadik alkalommal valósulhatott meg a Várkonyisok életében, amelyet újabb sikeres pályázattal szeretnének megkoronázni, hogy jövőre is lehetőségük legyen az akkori hetedik évfolyamosoknak Erdélybe látogatni.

Október 12-e és 15-e között 15 diák és 2 kísérőtanár érkezett a székelyudvarhelyi partner iskolából. A vendégek számára a Dózsa György Kollégiumban volt a szállás és az étkezések egy része, amelyért köszönet a TS Gastronak.

Érkezésük napján a késő délutáni órákban a Várkonyisok fogadták és látták vendégül az erdélyi diákokat.

A vendégek a hosszú utat kipihenve, pénteken reggel a Várkonyiban tettek egy rövid látogatást, amelyen élménybeszámolót és a Suli TV által összeállított filmet is megtekinthették a májusi kirándulásról. A délelőtt a Kossuth Múzeum, majd a Városháza dísztermében folytatódott, ahol Földi László országgyűlési képviselő és Nagy Lajos aljegyző fogadták őket. A Református Nagytemplomi látogatás sem maradhatott el, ahol a város panorámáját is megcsodálhatták.  

A délutáni program a Budai úti gyógyfürdőben folytatódott, a vacsorát pedig a Várkonyiban fogyasztották el, ahol lelkes tanárok palacsintával és virslivel lepték meg a diákokat. Szombaton Budapestre tett kirándulást a csoport. A délelőtt első állomása a Budai várban, majd az Országházban volt, ott tartalmas információkhoz jutottak, amelyért köszönet Földi László országgyűlési képviselő közreműködésének. Délután a Margit-szigeten tettek egy kellemes őszi sétát, este a vacsorát az Imregi Vendéglőben fogyasztották el.

A csoport élményekkel gazdagon indult útnak vasárnap reggel, s örömmel várják az újabb találkozót.

Bolyai verseny volt a Várkonyiban

„ Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben. „

 

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY került megrendezésre október 13-án, pénteken a Várkonyi István Általános Iskolában.

A versenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán, a következő években Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak, majd 2010-től a határon túlról is szervezetten vesznek részt a versenyben. 2011-ben már közel 30 000 résztvevője volt a rendezvénynek.

A Várkonyi István Általános iskola 2007-ben kapcsolódott ehhez a versenyhez, azóta is folyamatosan biztosítja a helyszínt a megyei forduló lebonyolításához. Idén 10 iskola 112 csapata, azaz 446 versenyző  mutatta meg milyen ügyesen forgatja az eszét. 22 csapat eredményességéért szurkoltak a Várkonyisok, hiszen ők képviselték az iskolát.

A versenyzőknek 60 perc alatt kell 14 feladatot megoldaniuk, amelyből egy részletes kidolgozást igényel, a többi pedig feleletválasztós.

2015 óta tanárokból álló csapatok is versenyezhetnek. A tanítók az ötödik évfolyam feladatait, a felső tagozaton tanító tanároknak a hetedik évfolyam feladatait kell megoldaniuk, azonban a versenyidő csak 55 perc.
A verseny célja, hogy segítse a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget teremtsen arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.


A verseny résztvevői azonos iskolába járó 3-8. osztályos tanulók évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai vehettek részt. A 3-6. osztályosok egy-egy, a 7. és 8. osztályosok két-két kategóriában versenyeztek aszerint, hogy általános iskolai vagy gimnáziumi osztályba járnak. A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kellett választania.

 

A megyei forduló első helyezettje jut be a novemberi országos döntőbe, illetve megyénként a legjobb 6 csapat kerül díjazásra.

Túráztak a 4.m osztályosok

„Túlélő” túrán vett rész a Várkony iskola 4.m osztálya a Putri-sarki erdőben. 
A jó hangulatú túrára a szülők is elkísérték a csemetéiket.

Ölelkeztek a Várkonyisok

Ölelés Világnapjához ismét kapcsolódott a Várkonyi István Általános Iskola. 
Az elmúlt pénteken a gyerekek piros szívecskéket készítettek és az értük jövő szülőket ezzel és öleléssel fogadták. A szülők nagyon meghatódtak volt, aki meg is könnyezett.
Harsányi Beátának, a Boldogságprogram koordinátorának a kollégáihoz is az volt a kérése, hogy ezen a napon válasszanak ki valakit, akihez legyen egy kedves gesztusuk, mondatuk és, ha a kiválasztott személy megengedi, öleljék is meg egymást. 
Boldogan ölelkeztek ezen a napon a Várkonyisok, hiszen "Boldog Iskola".

Papírgyűjtés a Várkonyiban

Papírgyűjtés, műanyag kupakok és PET palackok gyűjtése zajlik iskolánkban.

Focibajnokságon jártak a Várkonyisok

Az iskolák közötti foci bajnokságra október 10-én, a Református iskolában került sor. A Várkonyi iskola csapatának eredményei: 1 győzelemmel, 2 döntetlennel 6:3 gólarány Folytatás tavasszal.

 

Pintér István testnevelő

Megemlékezés a Várkonyiban

A Várkonyi iskola közössége október 6-án délelőtt emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése utáni véres megtorlás áldozatairól.

Az ünnepi műsort a 6.a, 6.b, 6.m és 7.a osztályos tanulók adták elő. A műsor betanításáért köszönet Nagy-Fülöp Orsolya tanárnőnek. 

ÖRÖKÖS BOLDOG ISKOLA A VÁRKONYI

2017. október 5-én Bartókné Sárik Helga és Harsányi Bea képviselte a Várkonyi István Általános Iskolát a Boldogságprogram szakmai napján.
Boldog Iskola címátadó és szakmai nap is volt egyben, fantasztikus pedagógusok és intézményvezetők társaságában, egy nemes küldetéséért. Prof. Bagdi Emőke és prof. Oláh Attila tartottak előadást valamint Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ alapítvány Elnöke, boldogan mutatta be a Boldogságóra könyvek és munkafüzetek legújabb, Bagdy Emőke relaxációs gyakorlataival kiegészített kiadványait.

Délután egyik fő programja az új Boldog Iskola címek átadása volt.
A Várkonyi idén elnyerte és megkapta az Örökös Boldog Iskola címet. Köszönjük!

   1  2  3  4  5  6