1  2  3  4  5   

Versenyeztek a Várkonyisok

A Várkonyi István Általános Iskola 8.i osztályos tanulóinak két csapata képviselte iskolánkat a november 14-én, Budapesten megrendezésre kerülő gazdasági versenyen. 
A megmérettetés során a pénz világába kalauzolták el a diákokat, illetve gazdasági vonalon nyújtott általános tájékozottságot mindenkinek. 
A szóbeli fordulót megelőzte egy online teszt, ennek sikerességében a középmezőnyben végeztek a Várkonyisok. 
Felkészítő: Kássáné Göndör Andrea

Egészségünk kincs

Iskolánk alsó tagozatán hagyomány, hogy minden év novemberében „Egészségünk kincs” címmel programot szerveznek a gyerekeknek.

Céljuk a tanulók testi-lelki egészségének fejlesztése, az egészséges életmódra nevelés.

Az idei év jelmondata a következő volt: „Élj egészségesen – a jövő te vagy!”

Ennek jegyében a 3-4. évfolyamos tanulók az iskola folyosóin elhelyezett egészséggel kapcsolatos idézeteket gyűjthettek,  rejtvényt fejthettek meg. 

November 10-én, pénteken 13 órától pedig az osztályok 3 fős csapatai hallhattak projektoros vetítéssel  illusztrált előadást az egészséges életmódról, valamint feladatlap kitöltésével próbára tehették tudásukat az egészség témakörében.

 

A program keretében minden 3. és 4. osztály kapott gyümölcsöt. A  feladatmegoldásban jeleskedő tanulók jutalma is ez volt.

A programot szervező tanító néni, Kólya Mária bízik abban, hogy új és hasznos információkkal bővültek a gyerekek ismeretei, melyek nagy része beépül  majd a mindennapi életükbe.

Idegen nyelvi versenyen jártunk

2017. november 10-én a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola által meghirdetett körzeti idegen nyelvi versenyen vett részt iskolánk 24 diákja. A verseny két korcsoportban egyéni és csoportos kategóriában zajlott mindkét nyelven. Mindenki részt vett egy írásbeli fordulón, ahol kompetencia alapú tesztet kellet kitölteni. Ezt követően csapatoknak egy prezentációt kellett készíteni és előadni Power Point használatával, az egyéni versenyzőknek különböző témakörökről kellett szóban beszámolniuk, majd képleírás és szituációs gyakorlat várt rájuk.

Eredmények

Angol nyelv;                          

Csapat:

2. hely + különdíj       Kemenczés Dóra , Mari Zita, Panghi Barnabás, Stiller Máté      6.i

Egyéni:

2. hely + különdíj       Rossi Botond              8.i

4. hely                         Kovács Nikoletta       8.i

Német nyelv;                         

Csapat:

1. hely                         Báthori Kristóf, Juhász András, Nagy Márton, Szabó Viktor         8.i

2. hely                         Hajdú Lili, Nyíri Dorka, Pálfalvi Márton, Vámos Petra                   8.i

4. hely                         Antoni Benjámin, Tamás Balázs, Tamás Máté, Mótyán Kata          5.m

5. hely                         Balassa Boglárka, Konfár Dániel, Tóth Dániel, Varga István         5.i

Egyéni:

1. hely                         Rajta Adolf                8.m

2. hely                         Gál Bence                   8.m

2. hely + különdíj       Plangár Gábor            6. i

5. hely                         Kádár Bernát              6.i                                                                              

Gratulálunk minden versenyzőnek és a felkészítő tanároknak!

Zenélő óra a Várkonyiban

Október 27-én, pénteken az első órában rendhagyó zenélő órán vettek részt az alsó tagozatos gyerekek a Várkonyi István Általános Iskolában. Schubert népszerű dalait, dallamait szólaltatta meg Dóbiás Péter zenetanár és kísérete.

IV. helyezés a Bolyai versenyen

 2017. október 25-én volt a Bolyai Matematikai Csapatverseny területi eredményhirdetése a Batthány Kázmér Gimnáziumban, Szigetszentmiklóson.

Az eredményhirdetésre 14 csapatot hívtak be, köztük a ceglédi Várkonyi István Általános Iskola „Nagyokosok” csapatát, akik IV helyezést értek el.

A csapat tagjai: Mihály Zalán Antal, Szűcs Alex István, Antoni Benjamin

Felkészítő: Verebélyi Csilla

Gratulálunk, további eredményes versenyzést kívánunk!

Látogatás a JUDO Csarnokban

2017. október 26-án, csütörtökön az 1.és 2. testnevelés órában az 5. m o. tanulóival ellátogattunk a nemrég átadott Judo Csarnokba.

A csarnok vezetője, Budai Mihály és munkatársai nagyon kedvesen fogadtak bennünket.

Miután átöltöztünk Plavetz Tamás feketeöves mester egy nagyon mozgalmas és tartalmas testnevelés órát tartott az 5. m o. tanulóinak.

A gyerekek igazán aktívan, fegyelmezetten és jó kedvvel ismerkedtek a Judo sport alapjaival.

Az óra végén a kellemesen fáradt osztály már arról érdeklődött, hogy mikor jövünk legközelebb.

Nagy örömömre szolgált, hogy a tanulók nemcsak külső szemlélőként, hanem aktív szereplőként ismerkedtek a sporág alapjaival egy szép sportlétesítmény küzdőterén.

Talán ennek is köszönhető, hogy többen kedvet kaptak a judoval való közvetlenebb megismerkedésre, akár rendszeres edzésre járással is.

                                                                                                       Kissné Kardos Zsuzsa

                                                                                                               testnevelő

Gyalogoltak a Várkonyisok

A Világ Gyalogló Nap rendezvénysorozathoz a Várkonyi István Általános Iskola is csatlakozott, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyaloglás fontosságára. Ehhez a 26 éve indult programhoz kapcsolódott a Várkonyi iskola két környezetvédelmi irányultságú osztálya a 3.t és az 5.a.

A gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, családdal közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés. Gyalogosan felkeresték a város nevezetességeit, feladatlapokat oldottak meg. A Gerje partra érkezve szálló port vizsgáltak és növényhatározást végeztek. Vidám, jó hangulatú és információban gazdag délutánt töltött együtt a két osztály.

Erika Hegedűsné

Nemzeti ünnep iskolánkban

Ebben az évben is megrendezésre került az 1956-os forradalom eseményeit felidéző emlékműsor, melyet a Várkonyi István Általános Iskola nyolcadik évfolyamos diákjai adtak elő.
Október 20-án, pénteken az utolsó órában került sor az október 23-ai közös megemlékezésre, melyen együtt emlékeztek az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének napjára, valamint a hősökre. Az iskola legnagyobbjai, a 8.m és 8.i osztályosok készültek ünnepi műsorral. Gór Marianna tanárnő, a műsor megálmodója fontosnak tartotta, hogy a kisebbek számára is emlékezetes, érdeklődést keltő legyen az irodalmi színpad.
Köszönet a szereplőknek, a díszletet készítőknek és minden segítőnek.

Íjászversenyen jártak a Várkonyisok

2017. október 20 -án iskolánk 6.i osztályos tanulói: Király Anna, Mózes Bence, Szalisznyó Zsófi, Zarnóczki Dominika, Belme Barbara részt vettek az első Városi Íjászversenyen. Az eseménynek a Táncsics Mihály Általános Iskola adott otthont. A résztvevők vegyes (fiú-lány) kategóriában indulhattak. Korcsoportonként, az első három helyezett csapat, illetve egyéni versenyző részesült díjazásban. Iskolánk csapata Monori Anita tanárnő vezérletével a II. helyet szerezték meg.

Gratulálunk a résztvevőknek!

 

II és III helyen várják a tavaszi fordulót

Október elején rendezték meg a Városi Szivacskézilabda Bajnokság őszi fordulóját az I. és II.korcsoportos fiúk számára. Iskolánk tanulói mind a két korcsoportban remekül helyt álltak. A legkisebbek a 2. helyen,míg a nagyobbak a 3. helyen várják a tavaszi fordulót.

II. korcsoportos csapat tagjai: Nagy Ákos 4.m; Kovács Sándor, Fodor Ádám, Sinka Martin, Szöllősi Ádám, Juhász Kristóf 3.i; Szalai János Szabolcs, Sebők János 3.e; Hank János Milán, Jancsó Botond,Németh Dominik 3.m;Fekete Mátyás 2.m I. korcsoport csapat tagjai: Fekete Mátyás, Chorendzsák Róbert, Dudás András 2.m;Németh Levente 2.e; Szűcs Martin 2.i;Urbán Andor 1.m; Kecskés Keve 1.m; Petrik Sebestyén 1.i

Felkészítő:Monori Anita -testnevelő

   1  2  3  4  5