enaploemail
facebookgaléria

Fenntartható fejlődés

2018.02.20.
Pangea matematikaverseny
~
2018.02.22.
Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól 8. évfolyamon
~
2018.02.22.
Suli TV adása
~
2018.02.22.
Csengőszó program 3.
~
00292271
   1  2  3  4   

Vidám

Február 8-án, csütörtökön farsangi mulatságot tartott a Várkonyi iskola 3.t osztálya. Érdekes jelmezekkel, sok-sok vidám vetélkedővel tették felejthetetlenné ezt a délutánt. Természetesen a szülők által sütött süti és farsangi fánk evéssel koronázták meg a napot.

Hangversenyen jártak a Várkonyisok

Iskolánk 20 fölsős diákja, igen színvonalas és szórakoztató hangversenyen vehetett részt csütörtökön! A Ceglédi Tankerület jóvoltából, 2017.nov.21-én és 2018.febr.8-án a Filharmóniai koncertsorozat 2 előadását hallgathattuk, nézhettük végig, nagy örömünkre Cegléden, a Kossuth Művelődési Központ Színháztermében.

Először a Duna Szimfónikus Zenekar adott koncertet, Deák András, kiváló karmester vezetésével. Érdekes történeteket ismerhettünk meg híres zeneszerzőkről és gyönyörű dallamokkal kápráztattak el bennünket a művészek. Második előadó a Forgó Népzenei Együttes volt, az együttes tagjai olyan népi hangszereket mutattak be, melyeket manapság nem is biztos, hogy felismernek a gyerekek. Természetesen a közös éneklés és tapsolás sem maradhatott el. Mindkét előadás nagyon tetszett diákjainknak és a kísérőknek is, valamennyien különleges és szép zenei élményekkel gazdagodtunk.

Kíváncsian várjuk a 3. hangversenyt, melyre áprilisban kerül sor, és Mózes Tamara együttese látogat el városunkba.

Csiszár Ágnes (kísérő pedagógus)

Újabb labdarúgó forduló

A Bozsik Intézményi Labdarúgó torna következő fordulójára február 9-én került sor a Várkonyi iskola tornacsarnokában, 

5 csapat részvételével. 

Legújabb generációs gépek az informatika termekben

A Várkonyi István Általános Iskola minden tantermébe számítógépek és projektorok kerültek elhelyezésre, mindenütt biztosított az internet-hozzáférés. Az informatika tantermeinkben a legújabb generációs, új gépek segítik a tanulók zavartalan oktatását.

Ismét nagyon jó hangulatban telt a pénteki suli-bulink!

Akik eljöttek, garantáltan jól érezhették magukat, hiszen a bőség kosarából,bőven válogathattak a Várkonyi iskolában.

A szervező osztályok 8.a (Hunyadiné Darnyik Andrea of.) , 8.b (Turjányi Tamás of.) tagjai, valamint Csiszár Ágnes Dök patronáló , mindent megtettek annak érdekében,hogy a jelenlévők jóhangulatát fokozzák és emlékezetessé tegyék a 8.-osok utolsó sulis rendezvényét.

Ételben-italban, táncban-játékban sem volt hiány! Casinóban játszhattak a diákok-tanárok, a legjobbak ajándékot kaptak; Aki piros ruhadarabban érkezett ,és hozott magával álarcot, egy kis szív kíséretében kedvezménnyel vásárolhatott a sok finomságból, szendvicsekből,gofriból,hot-dogból,palacsintából,pizzából és különféle süteményekből.

Természetesen köszönet ezért a szülőknek !

A zenét Kajári Ádám, volt diákunk szolgáltatta.

Az osztályfőnökök még "nyitótáncot" is jártak,persze ez is titkos meglepi volt,melyet twist ,rocky és limbózás követett. Körtánc és vonatozás.... nem hiszem,hogy bárki unatkozott ezen a bulin!

Köszönjük az őrködő tanárok áldozatos munkáját, Ádámnak a diszkót,Végh Zoltán rendszergazda, casinós segítségét,Gál Jánosnak a karbantartói feladatok ellátását és a takarításban segítséget nyújtók munkáját!

Csiszár Ágnes Dök patr.

Madarak farsangján jártak a Várkonyisok

Febrár 2-án, pénteken a "Madarak farsangján" vett részt a Várkonyi iskola 4.b és 3.t osztálya, a Vörösmarty téren. 
Rövid verssel, mondókával készült minden osztály. A madaraknak eleséget vittek, majd közösen az etetőkbe szórták. 
A szervezők kutyás bemutatóval kedveskedtek, majd a gyerekek is kaptak apró ajándékot, meleg teát.

Nyílt nap a leendő elsős szülőknek

Örömteli, ugyanakkor nagy felelősséggel járó döntés előtt állnak azok a szülők, akik gyermekük számára iskolát választanak. Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke jól érezné magát, ha kibontakozna és megfelelően fejlődne az iskolában töltött évek során. Éppen ezért valószínű, hogy megfogalmazódnak hasonló kérdések az Önök fejében is:

–          Melyik iskolát válasszam?

–          Milyen irányultságú osztály lenne számára megfelelő?

–          Iskolát vagy inkább tanítót válasszak?

–          Milyen az iskolai élet a Várkonyi iskolában?

A felmerülő kérdésekre a február 1-én lezajlott nyílt nap, majd az azt követő Csengőszó előtt programsorozat segít megkönnyíteni a döntést.

Tájékozódhatnak a szülők és a leendő első osztályos diákok a Várkonyi iskola rövid bemutatásával, az iskolában szervezett színes játszóházi – fejlesztő programokkal, szülői tájékoztatókkal, beszélgetésekkel.

Foglalkozások időpontjai: február 8. , február 15., február 22., március 1., március 8., március 22. (kezdés: 17:00 óra) részletes programot az iskola honlapján olvashatják!

 

Szeretettel várja jövendő első osztályosait és szüleit a Várkonyi István Általános Iskola!

Foci a Várkonyiban

 

A Várkonyi iskolában III. korcsoportos Intézményi Bozsik Labdarúgó mérkőzések zajlottak.

SULI-BULI lesz a Várkonyiban!

 

Időpontja: 2018. február 2.         16:00-20:00 

Helyszíne: Várkonyi István Általános Iskola, felső tagozatos épülete

Közel 60 ceglédi pályamunka

A Várkonyi István Általános Iskolában került megrendezésre a „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” címmel meghirdetett országos pályázat ceglédi kiállítása.

Hungária Nostra Országos Rajzpályázati Verseny alkotásait a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesület hozta el szokás szerint Ceglédre.

A január 25-ei megnyitón a Várkonyi iskola növendékei adtak elő egy rövid műsort. Bögös István, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Kocsis István a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke bemutatta a kiállítást, majd értékelték a ceglédi diákok munkáját.

A kiállítás 2018. február 14-ig tekinthető meg a Várkonyi iskola aulájában. 

   1  2  3  4